Man kan ta riskettan i Stockholm

För att ta ett körkort så behöver man teori och praktik och i det ingår det som kallas riskettan. Går man på en trafikskola i Stockholm så anordnar de den kursen som en del av utbildningen.

Att ta körkort kan kännas som en lång och invecklad process, men om man kontaktar en trafikskola med lång erfarenhet så går det lättare. De har förståelse för att man har mycket annat att göra och lägger därför lektioner och utbildningar på olika tider.

På körskolan vet de också att alla inte följer ett och samma mönster och därför kan de göra en skräddarsydd utbildning så att alla kan få körkort. Riskettan är en obligatorisk kurs, och man anordnar undervisning och kunskapsprov som man kan ta när man är mogen för det. Det finns också risktvåan som innebär att man övar halkkörning, och då har de tillgång till en halkbana i Stockholm.

Riskettan och risktvåan handlar om att förebygga risker på olika sätt

När man går riskettan så får man lära sig vilka risker man själv kan innebära. Kursen handlar om alkohol, trötthet, mediciner och mobiltelefoner. Allt det där som gör att vi blir sämre och farliga som förare. Men meningen är ju bara att vi ska undvika att hamna i sådana situationer.

Risktvåan, som också är obligatorisk, handlar om de risker som uppstår när det är halt på vägen. Att känna på hur det är att inte kunna bromsa eller att få en sladd är en viktig erfarenhet som man behöver ha. Innan det blir skarpt läge.

Publicerat den
Kategoriserat som Bil