Om bloggen

Hur får du vardagen att gå ihop? Många familjer idag har stora problem med att få sina liv att fungera sett till att A) ett dygn bara har 24 timmar och B) man har så många olika aktiviteter inbokade i sina kalendrar.

Det kan handla om att både föräldrarna arbetar heltid, bor en bit utanför staden och behöver pendla samt där barnen dels går i skola och dels även måste ha skjuts till olika aktiviteter under kvällstid. Utöver detta ska man även hinna med att handla, laga mat, städa och i övrigt sköta hemmet. Här har vi heller inte ens nämnt de egna behoven av att träffa vänner, träna eller bara få vara för sig själv en stund.

Att man inte hinner allt kan skapa en stress och få mammor och pappor att känna sig dåliga. Man jämför sig ofta med andra och sätter sig själv i ett underläge i samband med detta. Någon lägger ut en bild på hur just deras familj gör någonting roligt och så börjar våndorna komma: hur hinner de – och varför gör inte vi sådana saker?

Att vi idag använder internet och sociala medier i så pass stor utsträckning är inte enbart positivt. Just som i exemplet ovan så kan detta leda till en ökad stress, en känsla av att man är sämre och att man får viss ångest över sin egen tillvaro och situation. Det finns inga enkla lösningar på detta och just sådana här frågor är av den kaliber som vi intresserar oss för. Hur kan man få ett enklare liv, hur kan man göra för att skapa mer harmoni i vardagen och hur kan man dra nytta av internet snarare än att det blir ett stressrelaterat verktyg som stjäl både tid och kraft från oss?

Vi ska ge tips om hur vi gjort för att komma mer till ro med våra liv och vilka olika metoder vi använt oss för att minska stressen. Det kan här som exempel handla om professionell hemstädning, det kan handla om terapi och det kan handla om både skärmtid och om träning som sker i syfte att bli lite piggare. Den här sidan kommer att utgå från våra egna erfarenheter, men samtidigt också vara mer objektiva och visa upp saker och ting ur annorlunda perspektiv. Målet är att skapa en sida som innehåller någonting för alla.