Retorikkurs för att våga stå på sig

Hur man talar inför andra, oavsett om det är på jobbet eller hemma, är viktigt för hur man uppfattas. Om det känns svårt kan en retorikkurs vara det rätta.

Ännu en gång hade hon blivit överkörd av tjejgänget hon umgicks med. Varenda gång var det likadant. Även om hon känt dem sedan hon var liten hade hon svårt att stå för sina åsikter, rädd för vad de skulle tycka. Att hamna i konflikt var det absolut värsta som kunde hända henne.

Lena visste att många tyckte hon vände kappan efter vinden för att vara med i det vinnande laget. Men det kunde inte vara mera fel. Hon vågade helt enkelt inte stå på sig. Hon visste inte hur hon argumenterade och kände att det var något hon var tvungen att lära sig för att må bättre.

Podd gav tankar om retorikkurs

Lena hade hittat en podd som handlar om hur man kunde uttrycka sig i olika sammanhang. Vid några tillfällen hade hon testat med blandat resultat. Hon hade nu på allvar börjat fundera på om hon skulle boka in sig på en retorikkurs och få lite mer kött på benen. Hon ville verkligen ha mer ut av livet.

Sagt och gjort, innan hon hann ändra sig gick hon in på företagets webbplats och bokade in sig på en av kurserna för att börja lära sig grunderna. Hon ångrade sig med detsamma men skyndade att betala in avgiften och så var det gjort. Hon hade läst någonstans att om man inte känner pirr i magen var det ingen riktig utmaning.

Retorikkurs med resultat

Retorikkursen var på en dag och kändes som något hon kunde klara. Sedan kunde hon fortsätta vidare om hon önskade och lära mer. Men först var det kursen kommande vecka som var första steget. Dagarna gick snabbt och plötsligt var det dags att ta sig till platsen för första utmaningen.

Dagen innebar betydligt fler utmaningar än vad Lena hade förväntat sig. Förmiddagen mindes hon nästan inte då hon varit så nervös. Men efter lunch släppte hon det och hon vågade ta mer plats. När dagen var slut kände hon sig stark och tyckte själv att hon gick med ny pondus i stegen. Hon ville ha mer kunskap och skulle anmäla sig till fortsättningskursen direkt när hon kom hem.