Hur många dagar är en intensivkurs i Stockholm?

Varför vill man gå intensivkurs för körkort? Och vilka alternativ finns för intensivkurs i Stockholm? Läs här om du upptäcker att det är aktuellt för dig.

Vad är egentligen anledningen till att vissa väljer att ta en intensivkurs för körkort? Frågan är säkert relevant för de som är duktiga på att planera och prioritera. Den som har en långsiktig plan för livet, eller åtminstone för de närmaste åren, har troligen inte så stort behov av att ta körkort genom en intensivkurs.

Men, som alla vet så är det långt ifrån alla som är så bra på det där med planering. Och även om man är det, så kan det alltid hända oförutsedda saker som gör att planeringen kullkastas. Faktum är att i stort sett vem som helst, som inte redan har ett körkort, helt plötsligt kan komma på att det vore väldigt bra att ha ett. Och det snabbt.

Längden på intensivkurs kan vara olika

Vad innebär en intensivkurs då? Att den genomgås intensivt kan man ju förstå, men hur många dagar handlar det om i praktiken? Svaret är att det kan variera lite. Beroende på hur bråttom man har så kan utbildningen läggas upp på till exempel fem, tio eller tretton dagar.

För den kortaste utbildningen behöver man ha en del körvana sedan tidigare. Trettondagarsvarianten är lämplig för den som har lite grand, men inte särskilt mycket, erfarenhet av att ratta en bil. Och så finns det alltså ett mellanting, på tio dagar. Oavsett vilket så bör man alltså ha åtminstone en viss körvana sedan tidigare.