Låssmeden med vingar från Vällingby

Vad är det första som du tänker på när du kommer hem och inte kan hitta dina nycklar? Är det den sura grannen, som du undrar ifall du vågar väcka, eller är det en låssmed i Vällingby med jour?

Vissa människor, och yrkesgrupper, brukar få en mängd positiva namn. Som räddare i nöden, riddare på den vita springaren, ängel och liknande. Och det kanske inte kommer som en överraskning att det är just sådana fantastiska namn som man kan få vänja sig vid om man är en låssmed från Vällingby. För det finns få personer som kan vara lika välkomna som en låssmed, när det är mitt i natten och du har upptäckt att du inte kan hitta dina nycklar. Den enda som kan hjälpa dig är din mycket sura och griniga granne, som dessutom ligger och sover gott i sin säng. Eller låssmeden, som gudskelov har jour.

Det bästa med en låssmed

Om du ska göra en lista över vad som är bäst med en låssmed så kanske följande kan komma med: någon som kan öppna dina dörrar, någon som kan göra fler nycklar till dig och någon som lugnt och glatt kan skapa ordning i ditt kaos när du tappat bort dina nycklar. Det är ju helt fantastiskt med lås och nycklar. De stänger ute de som man inte vill ska ta sig in. Och de stänger inne det som du inte vill ska komma ut. Tyvärr kan det ibland vara även du.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad