Den jobbiga flyttstädningen

Har du sålt bostaden och ska flytta? Har du tänkt på vad du faktiskt måste göra innan du lämnar över nycklarna? Städa! Och inte vilken städning som helst, utan en kravfylld flyttstädning.

När man flyttar ska det flyttstädas. Flyttstädning är inte som en vanlig städning, utan det är mycket högre krav. Alla golv och väggar måste rengöras noggrant. Skåp och garderober ska torkas ur. Elementen ska rengöras (jättekul om man har ett gammalt dragspelselement …) och har man en kamin gäller samma för den. Om man varit noggrann hittills ska man vara ännu mer nitisk med kök och badrum. Allting ska vara skinande rent, för att inte tala om kakelfogar och golvbrunnen. Och spis, kyl och frys … Man ska heller inte glömma att frosta av frysen samt städa ur alla förråd också!

Vem har ansvaret?

Om du som läser detta har sålt din bostad, kommer du förmodligen inte gilla följande mening. Vid en flytt är det alltid säljaren som har ansvaret för att flyttstäda bostaden innan köparen övertar den. Åtminstone är det mer regel än undantag, att det är just så. Tyvärr.

Fast du, vet du vad? Man kan ändå slippa att göra allt detta själv. Det enda man behöver göra är att ringa en firma som sysslar med flyttstädning. Men glöm inte kontrollera att det blir bra utfört, eftersom du fortfarande har ansvaret. Och återigen, om du som läser är säljaren, så ska du förmodligen flytta till nytt boende. Då kommer du gilla följande mening. I det nya hemmet är det redan flyttstädat och klart! Läs mer om flytt på denna sida: stockholmflyttstädning.nu