Glöm inte bort golvet i renoveringen

Golvet har stor betydelse för hela upplevelsen av ett rum. Vill man fräscha upp och renovera ett rum räcker det därför inte att bara måla väggarna, i alla fall inte om golvet är slitet och trist.

Är det ett gediget trägolv man har kan man många gånger slipa om det och det blir som nytt igen. Men är det ett trist golv av laminat eller plast som inte går att renovera, har man också mycket att vinna på genom att i stället lägga in ett nytt golv av trä. Trägolv finns i många olika utföranden och träslag och passar därför både i äldre och lite nyare moderna fastigheter. Det fina med trägolv är att de går att renovera och fräscha upp när de blir slitna, vilket också är mycket billigare än att lägga in ett nytt golv. Trä är också ett hållbart material, som många gånger också höjer värdet på bostaden.

Trägolv måste läggas av en erfaren golvläggare

Trä är ett levande material som påverkas av luftfuktighet och årstider, vilket gör att det faktiskt rör på sig. Detta gör att det krävs en skicklig golvläggare då man ska lägga in ett trägolv. Det finns golvläggare som erbjuder hjälp i alla steg, från val av golv och ytbehandling, till att lägga golvet på plats och att efterbehandla det. Bäst är att vända sig till en golvläggare som har ett lite större utbud av olika golv, eftersom chansen då ökar att man ska hitta det mest optimala golvet. Läs mer om golvläggning på denna hemsida: bbmdalarna.se