Tappa en tand i vuxen ålder

Tänderna fyller många olika och mycket viktiga funktioner. Därför är det tur att det finns sätt att ersätta tänder på, ifall du skulle tappa dem. Tänder som ser ut precis som dina egna.

När barnet tappar en mjölktand är det något som till och med firas. Det ses som ett steg på vägen mot att bli ett stort barn och sedan vuxen. Kanske får du som förälder lägga en slant under kudden, som sägs ska komma från tandfén. Och troligen hamnar tanden i en liten burk som ett minne.

Har du en bok som beskriver barnets första år så skriver du också troligen in allt i den. Varenda tand och allt annat som händer. Men när du blivit vuxen och fått dina riktiga tänder så är inte en tappad tand något som firas. Tvärtom. Det kan innebära stora problem och dåligt mående.

Gå leende genom Gamla Stan

En solig söndag på promenad genom Gamla Stan, låter som en melodi eller början på en bok. Men för dig som bor i Stockholm kan det vara en vanlig helg. Vad ska du då göra där? Kanske bara flanera eller stanna till och ta en bit mat?

Då kommer du behöva tänder att tugga din mat med. Och kanske vill du också le mot de du möter. Ett leende som kan innebära att du får skaffa tandimplantat i Stockholm, ifall du har tappat en tand eller två. Det blir tänder som kommer se ut helt som dina egna.